До дни ще станат ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разбилия се

...
До дни ще станат ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разбилия се
Коментари Харесай

Министър Запрянов: Средствата за армията през следващите няколко години да достигнат до 2,5 % от БВП на страната

До дни ще станат ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разрушилия се аероплан край авиобаза " Граф Игнатиево ", заяви служебният боен министър Атанас Запрянов. Същевременно той изиска средствата за армията през идващите няколко години да доближат до 2,5 на 100 от брутния вътрешен артикул на страната.
 
 Атанас Запрянов Атанас Запрянов Източник: Пресцентър на МО
Резултатите от разчитането на черната кутия на учебно-бойния аероплан L-39, с който на 13 септември починаха двама военни водачи, ще са подготвени до дни, увери министър Запрянов:
" С моя заповед през днешния ден аероплан Спартан, с екипа, отпътува за Чехословакия и чакаме до няколко дни да бъде разчетена кутията ".
 
Министър Запрянов акцентира, че за модернизацията на армията ще са нужни повече средства от бюджета:
" Всички страни в този момент около войната в Украйна вземат незабавни ограничения за модернизиране на въоръжените сили. Виждате какво става с европейската промишленост, нейната консолидация и явно е за тези няколко години напред, уповавам се страната и стопанската система да е в положение да заделим малко повече- да стигне 2,5 % от Брутният вътрешен продукт и да се поддържа ". 
 
Запрянов добави, че нарастването на заплатите на военнослужещите от началото на идната година е обезпечено като ведомството е в съгласуваност с Министерството на финансите и държавното управление, с цел да бъде изпълнено решението на Народното събрание.
 
Служебният министър разгласи още, че доникъде на идната година ще дойдат и първите бойни машини " Страйкър ", като през вчерашния ден е извършена и първата координационна среща с присъединяване на всички структури, ангажирани с  контракта по придобиването на бойните машини. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР